Tars

MEGHÍVÓ
a délelőtti program beszámolója:
A nemzeti integráció fejlesztési rendszere
a Kárpát-medencében
a délutáni program beszámolója:
KÖZÉP-EURÓPA honnan- hová,
különöstekintettel az I. világháború hatására
On-Line
jelentkezési lap

Dr.Czeglédi József ügyvezető elnök úr meghívója

A IV. Magyar Világtalálkozó keretében szervezett
KEP VII. TÁRSADALMI PÁRBESZÉD FÓRUM PROGRAMJAI

a délelőtti szakmai tanácskozás programja: NSKI

Téma: A NEMZETI INTEGRÁCIÓ FEJLESZTÉSI RENDSZERE A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) egyik kiemelt feladata nemzetegyesítést szolgáló, összefüggő Kárpát-medencei rendszerek, hálózatok, fejlesztési folyamatok kezdeményezése, ezek feltételrendszerének létrehozása. A IV. Magyar Világtalálkozó keretében megrendezésre kerülő szakmai tanácskozás célja, hogy bemutassa e célkitűzés hátterét és az intézetnek az elmúlt egy évben ennek érdekében elvégzett munkáját, valamint előrevetítse a jövő lehetőségeit.


Fővédnök: Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke
Helyszín: Duna Palota, Széchenyi terem (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.) VÁLTOZOTT!!!
Időpont: 2014. május 22. (csütörtök) 10 órától 13 óráiga délutáni fórum programja: KEP

Téma: KÖZÉP-EURÓPA honnan- hová, különös tekintettel az I. világháború hatására

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület 2014. május 22-én – a IV. Magyar Világtalálkozó részeként – hetedik alkalommal rendezi meg Társadalmi Párbeszéd Fórumát. Ezúttal a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel (NSKI) közösen Közép-Európa helyzetét választottuk rendezvényünk témájául tekintettel az I. világháború centenáriumára is. A Fórum természetesen nem csak aktuális, mai kérdésekkel foglalkozik, hanem felveti a múlt, valamint a jövő problematikáját. Ezért választottuk címként a „Közép-Európa honnan-hová, különös tekintettel az I. világháború hatására” jelmondatot. Nem lehet vitás, hogy azok a nagy horderejű változások, amelyek térségünk társadalmi,- politikai,- gazdasági viszonyait jellemzik megtárgyalásra, párbeszédre érdemesek.


Fővédnökök: Hg. Esterházy Antal és Prof. Dr. Kovács Árpád
Helyszín: Budapest, Thomas Hotel és a mellette lévő Konferencia terem (IX., Liliom u. 44-48)
Időpont:2014. május 22. (csütörtök) 15 órától 21 óráig

Tájékoztatás a KEP – NSKI közös Fórumról


A korábbi évek gyakorlatát követve ismételten szervez Társadalmi Párbeszéd Fórumot a Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület (KEP) Budapesten, május 22-én a Világtalálkozó keretében. Ezúttal a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel (NSKI) közösen Közép-Európa helyzetét választottuk rendezvényünk témájául tekintettel az I. világháború centenáriumára is.

A Fórum, illetve a rendezvények fő célja Közép-Európa múltjának, jelenének és várható jövőjének bemutatása különös tekintettel azokra a nagy változásokra, amelyek az elmúlt évszázadban a gazdasági és a társadalmi életben bekövetkeztek, elsősorban az I. világháború hatására. Mindezek miatt a Kárpát-medencei magyarság életkörülményei gyökeresen megváltoztak. Ennek megfelelően súlyponti témaként jelenik meg az előadásokban a Kárpát-medencei magyarság helyzetének, életének, együttműködési lehetőségeinek sokrétű bemutatása. Fontos célja a szervezőknek a Közép-Európával, és ezen belül elsősorban a Kárpát-medencével kapcsolatos vitatott kérdések párbeszéd keretében történő tisztázásának elősegítése. Ezzel kíván hozzájárulni a megoldáshoz vezető koncepciók, tervek kidolgozásához.

A felkért előadók elismert hazai és külhoni szakemberek.

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A program változtatási jogát fenntartjuk.