fejlec
MEGHÍVÓ
Részletes program:
Trianon 100 – A békediktátum és következményei, tanulságai
On-Line
jelentkezési lap

A KEP XIII. TÁRSADALMI PÁRBESZÉD FÓRUM MEGHÍVÓJA

Konferencia "Trianon 100 – A békediktátum és következményei, tanulságai" témakörbenEzúton tisztelettel meghívjuk Önt a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület 2020. évi XIII. Társadalmi Párbeszéd Fóruma keretében a Trianoni békediktátum 100. évfordulója és egyben a nemzeti összetartozás éve alkalmából sorra kerülő „Trianon 100 – A békediktátum és következményei, tanulságai” című konferenciára.


A rendezvény célja feltárni Magyarország helyzetét a háború után, az I. Világháborút lezáró Párizsi Békekonferencia körülményeit, pozícióit és kimenetelét, Trianon okait és körülményeit, a trianoni békediktátum tartalmát, a gazdasági és a társadalmi következményeket és kihatásokat, a béke értékelését, hatását és a polémiákat.

Magas rangú kormányzati tisztviselők és avatott szakértők, tudományos személyiségek kapnak szót a fórumon, amely nyitott a széles körű párbeszédre. A konferencia a szervező és itthoni és a régióban működő civil partnerei szándéka szerint két szekcióban számos izgalmas kérdést vet fel előadások formájában, lehetőséget adva két nagy kérdéscsoport - az I. Világháborút lezáró Párizsi Békekonferencia körülményei és a trianoni békediktátum tartalma, valamint a békediktátum következményei, tanulságai megvitatására.

A fórum része egy egész évet felölelő programsorozatnak, mellyel a térség civil összefogását kívánjuk erősíteni a társadalmi élet, a fiatalok boldogulása, a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok, a turizmus, az egészségügy és a kultúra területein, melyekben a közös érdekek alapján széles körű konzultációt remélünk elérni civil partnereinkkel. Törekvésünket támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap.

Számítva érdeklődésére, a rendezvényre tisztelettel meghívjuk Önt és a téma iránt érdeklődő kollégáit, barátait. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a korlátozott férőhelyszám miatt. Részvételi szándékát jelezze az on-line jelentkezési lapon, amely várhatóan szeptember elejétől lesz elérhető.


A rendezvényre a járványügyi szabályok értelmében kizárólag szájmaszkban, kézfertőtlenítést és érintésmentes testhőmérsékletmérést követően lehet belépni az előzetesen regisztrált személyeknek.
A teremben kérünk a külön érkezett résztvevők között egy-egy széket üresen hagyni szíveskedjenek!


A KEP Fórum szekciói elnökei:
I. szekcióban: Prof. Marinovich Endre a VERITAS h. főigazgatója, c. nagykövet, a KEP társelnöke, a Fórum programkoordinátora

II. szekcióban: Prof. Kroó Norbert akadémikus az Európa Mozgalom Magyar Tanácsa elnöke, a KEP alelnöke, az MTA v. alelnöke


A Szervező Bizottság elnöke: Dr. Czeglédi József a KEP elnöke, 56-os Szabadságharcos, a közgazdaságtudományok kandidátusa

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár Konferenciaterme
(Budapest V.ker. Arany János utca 1., II. emelet)

Időpont : 2020. szeptember 24. (csütörtök)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!
A program változtatási jogát fenntartjuk!

Támogatónk

lablec